Succede anche a voi che appena arriva un pochettino di freddo you find yourself around the house with wool socks, and plaid Tutone always ready on the couch??
Behold, I am already at this awful stage ' scacciauomini ', and then try to hold me close my taking him by the throat ...
now know what my philosophy in terms of food, seasonal products and so on!
For today's recipe I chose chickpeas, pumpkin and mushrooms ... Excellent, really.
Ingredients:
500g of dried chickpeas (soak for at least 12 hours before)
250g pumpkin 50g dried porcini mushrooms (if fresh 250g)
1 onion 1 clove garlic cream
nut oil 1 fresh rosemary
pepper grated pecorino cheese
proceed:
In a frying pan, sauté onion and garlic to pan with the pumpkin pieces in oil extra virgin olive oil.
Cook the vegetables for a few minutes and then transfer them in a pan with high sides and add the drained chickpeas (already put to soak for at least 12 hours).
Add water to cover about three fingers and put the vegetables on the stove to boil. Add
nut, pepper, and cook with lid for about an hour.
After this time, remove from pan a ladle plenty of vegetables e tenete da parte. Nel frattempo mettete in ammollo i funghi e con il mixer passate le verdure rimaste nella casseruola fino ad ottenere una crema. A questo punto rimettete i cereali che avevate tolto precedentemente nella pentola e aggiungete i funghi e il rosmarino, lasciando sul fuoco per ancora una ventina di minuti. A questo punto spegnete il fuoco e aggiungete la panna e mescolate bene in modo da amalgamare bene il tutto.
Servite in ciotole o fondine calde aggiungendo una goccia di olio a crudo, qualche fogliolina di rosmarino fresco e una spruzzata di pecorino.
Buon appetito!
now know what my philosophy in terms of food, seasonal products and so on!
For today's recipe I chose chickpeas, pumpkin and mushrooms ... Excellent, really.
Ingredients:
500g of dried chickpeas (soak for at least 12 hours before)
250g pumpkin 50g dried porcini mushrooms (if fresh 250g)
1 onion 1 clove garlic cream
nut oil 1 fresh rosemary
pepper grated pecorino cheese
proceed:
In a frying pan, sauté onion and garlic to pan with the pumpkin pieces in oil extra virgin olive oil.
Cook the vegetables for a few minutes and then transfer them in a pan with high sides and add the drained chickpeas (already put to soak for at least 12 hours).
Add water to cover about three fingers and put the vegetables on the stove to boil. Add
nut, pepper, and cook with lid for about an hour.
After this time, remove from pan a ladle plenty of vegetables e tenete da parte. Nel frattempo mettete in ammollo i funghi e con il mixer passate le verdure rimaste nella casseruola fino ad ottenere una crema. A questo punto rimettete i cereali che avevate tolto precedentemente nella pentola e aggiungete i funghi e il rosmarino, lasciando sul fuoco per ancora una ventina di minuti. A questo punto spegnete il fuoco e aggiungete la panna e mescolate bene in modo da amalgamare bene il tutto.
Servite in ciotole o fondine calde aggiungendo una goccia di olio a crudo, qualche fogliolina di rosmarino fresco e una spruzzata di pecorino.
Buon appetito!
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